OLVASÓ NYULI – 2023

Olvasó Nyuli Tündérország könyvtárosa Szabó Magda: Tündér Lala c. könyvében. Nagyon különleges élőlény, hiszen „Kilenc pár szemmel és két zseblámpával született. Nyolc pár szemét mindig a nyakában hordta egy zsinóron, és cserélgette, hogy bírja az állandó olvasást.” Minden tavasszal visszatér, s kíváncsian várja megfejtéseiteket.

A megfejtés határideje: 2023. március 31.

1. Berg Judit a Lengemesék első négy kötetében végigkísérhettük Füttyös Vilkó növekedését. Az ötödik kötetben Vilkó őrzőként megkapja első komoly feladatát, és édesapja keresésére indul. Mi a kötet címe?


2. „Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!” – így szól a Pagony ajánlása a Zseblámpás könyvekhez. Melyik könyv NEM része a sorozatnak?


3. A Szigetköz élővilágával ismertet meg bennünket Gondár Ádám és Gecsei Flóra könyvsorozata, melynek harmadik kötete, az Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt 3. Kinek az illusztrációi díszítik a köteteket?


4. Ki az a Fekete Világkerülő Ember és miért olyan szomorú, hogy csak a mesék tudják megvigasztalni? Boldizsár Ildikó kötetéből választ kaphatunk a kérdésre. Melyik kiadónál jelent meg a Szegedi Katalin rajzaival illusztrált kötet?


5. A történetek mellett számos receptet is találunk Szabadfi Szabolcs: Labi és a nagy találkozás című új kötetében. Milyen állat Labi, az erdő pékje?


6. A fiú, aki kertész akart lenni címmel jelent meg Kertész Edina alkotása A lány/fiú, aki… sorozat legújabb részeként. Kiről szól a történet?


7. Milyen élőlény segíti a betegséggel küzdő Zsályát, Kiss Judit Ágnes Zsálya és a mélyvölgyi utazás című történetében?


8. Melyik történet NEM verses formában íródott?


9. Kedvelt édességeink történetét meséli el Kalas Györgyi: Pavlova kisasszony és a dobostorta című könyve. A művet Horváth Ildi illusztrálta. Melyik édesség nem látható a borítón?


10. Az ünnepi készülődésben segít bennünket a Pehelykönnyű ünnepek című kiadvány, melyben számos kortárs szerző közreműködött. Mi található a kötetben a meséken, verseken kívül?


11. A nagy törökverő, Hunyadi János gyermekei a főszereplői Bán Mór legújabb, fiataloknak szóló történelmi regényének. Melyik évszázadban játszódik a Hollófiak sorozat első kötete, A tárnák rejtélye?


12. Turbuly Lilla főhősének élete teljesen felfordul, mikor egy kis vidéki faluból Pestre kell költöznie. A Pestre fel! című történetből kiderül, hogyan tud megküzdeni a hetedikes lány a sok új kihívással. Hogy hívják a főszereplő lányt?


13. Agyunk működését ismerhetjük meg Vibók Ildi A szuperdió - Mire jó az agy? című könyvéből. Mi a szerző eredeti szakmája?


+1 A honfoglalás korába repít vissza Majoros Nóra A néma táltos című kötete, mely az Abszolút Töri sorozat része. Melyik iskolában található az ősöreg fa, aminek segítségével a diákok vissza tudnak utazni az időben?


Név:  
Életkor:  
E-mail:  
Település:  
Megye:  
 
A megadott adatok statisztikai adatgyűjtéshez és a nyertesek értesítéséhez szükségesek, és a játék végén törlésre kerülnek.

Települések

Témakörök

Célközönség

Legfrissebb

Papírszínház
Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Tiszapüspöki
Egy könyvtári hét a metaverzumban
Verseghy Ferenc Könyvtár
Szolnok
Szakköreink
Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtár
Seregélyes