MEGOLDJUK OKOSAN! FÓKUSZBAN AZ OKOSINTERNET

2022-ben már 22. éve annak, hogy márciusban a könyvtárak megszervezik az Internet Fiesta programjait Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – ismét összehangolt eseményekre biztatja az intézményeket.

Évtizedek alatt az internet mindennapjaink részévé vált. Szinte minden korosztály számára nyújt hasznos információkat, munkát, tanulást támogató tudásfejlesztő tartalmakat, játékokat.

Ma a rendezvények célja - a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatásán túl – a mesterséges intelligencia, a robotika, az okos megoldások megismertetése, népszerűsítése.

Az idei fesztivál programjaira 2022. március 17 - 24. között kerül sor személyes és virtuális formában.

Javasolt témáink a programokhoz:
  • Mesterséges intelligencia és a könyvtárak
  • Digitális tudásfejlesztés
  • Biztonság a fizikai és a digitális térben
  • Robotika, Big Data, Internet of Things, Blockchain
  • Okos egészségügy, oktatás, társadalom
  • A tudásmegosztás működtetése

A témákhoz előadásokkal, játékokkal, bemutatókkal lehet csatlakozni.

Kérjük a megyei könyvtárakat, hogy segítsék a térségükbe tartozó könyvtárakat a sikeres programszervezés érdekében, és vonják be kistelepülési szolgáltató helyeiket is.

A Fiesta eseményeiről a következő honlap nyújt részletes áttekintést: http://fiesta.ikszkonyvtarak.hu

Itt várjuk a regisztrációkat 2022. március 14-ig.

Reméljük, hogy az informatív előadások, internetes fejtörők, játékok között minden korosztály talál érdekes információt.

Bízunk benne, hogy 2022-ben nemcsak a virtuális térben, hanem a hagyományoknak megfelelően személyes találkozókon is hasznos és szórakoztató időtöltést kínálunk tanuláshoz és szórakozáshoz egyaránt.

Budapest, 2022. március 3.

INTERNET FIESTA PROGRAMBIZOTTSÁG